Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérjük, próbálkozz újra egy későbbi időpontban!
Fizetési megoldás
Hírlevél
Ajánlások, tapasztalatok:

Soft Royal Cream:

Nagyon kellemes állagú, könnyű, könnyen felszívódó krém, rögtön komfortérzetet nyújt, a bőr puha lesz és kellemes tapintású. Reggelre minden krémtől ki szokott száradni és vízhiányos lesz a bőröm, ettől a krémtől másnap is hidratált marad, akár délig is, ha hétvégén későn kelek. :) 

   Szabó Mariann 40 éves

Himalájai sós Mézes-Kecsketejes     szappan:

Arctisztítást követő néhány óra elteltével mindig fényes, zsíros tapintású lett a homlokom. A himalájai sós szappan szuper hatékonynak bizonyult e tekintetben, mert használatával a bőröm egész napon át matt marad. További előnye, a finom, süti illata és hogy sokáig elég.

   Koncz Angéla 22 éves

Royal Cream Tea tree:

A teafás arckrémet éjszakára használom. Az illata szuper frissítő, reggelre beszívódik, csökkenti a bőrhibákat és selymes lesz tőle a bőröm. Zseniális, mindenkinek ajánlom szeretettel! :)

  Koncz Angéla 22 éves

    

Hírek

2014.09.12 15:46
Érdekességek a mézről

A nyers méz fertőtlenítő hatása már évezredek óta ismert az ember számára. De minek köszönhető ez a kedvező tulajdonság? Egy új tanulmány szerint a méhek gyomrában található tejsavbaktériumok a felelősek.


A svéd Lund Egyetem kutatói kiderítették, hogy a méz jótékony hatásáért tejsavbaktériumok egy különleges csoportja a felelős, amelyek a méhek gyomrában, az úgynevezett mézhólyagban találhatók. Ezek a baktériumok a mézbe kerülve számos vegyületet termelnek, amelyek a káros mikrobákat pusztítják. A felfedezést az International Wound Journal című szaklapban publikálták.
A tejsavbaktériumok olyan jótékony hatású baktériumok, amelyek az erjedési folyamat végtermékeként tejsavat állítanak elő. A természetben rendkívül elterjedtek, és emésztőszervrendszerünkben is megtalálhatók. Főként erjesztett tejtermékek előállítására, továbbá zöldségek savanyításához, borkészítéshez, pácoláshoz használják őket.

Laboratóriumi tesztek
A svéd kutatók által felfedezett tejsavbaktériumokat embert fertőző kórokozók ellen tesztelték laboratóriumi körülmények között. Több más káros baktérium mellett a meticilinnel szemben ellenálló Staphylococcus aureus (MRSA), a számos fertőzést okozó Pseudomonas aeruginosa és a vancomycin készítménnyel szemben rezisztens, kórházi fertőzésekben kulcsszerepet játszó Enterococcus (VRE) is visszaszorult a tejsavbaktériumok által termelt antibiotikumok hatására.
FORRÁS: LENNART TANGE

Ami a laboratóriumon kívüli eddigi kísérleteket illeti: a tejsavbaktériumokkal hatékonyan tudták kezelni lovak tartós sérüléseit. A tejsavbaktériumokat mézhez keverték, majd tíz olyan lónál alkalmazták, amelyeknél más kezelések hatástalannak bizonyultak. A mézterápiának köszönhetően a lovak mind meggyógyultak.

„A mesterségesen előállított antibiotikumokkal az a leggyakoribb probléma, hogy általában egyféle aktív hatóanyagot tartalmaznak, ami kizárólag baktériumok egy szűk csoportja ellen hatásos. A most felfedezett tizenhárom fajta élő tejsavbaktérium ezzel ellentétben többféle vegyületet termel annak megfelelően, hogy milyen veszéllyel szemben kell védekezni. Ez a módszer már évmilliók óta hatékonyan védi a méheket és a mézet a különféle mikroorganizmusok ellen. Sajnos a nyers mézzel ellentétben a bolti tiszta méz – mivel pasztőrözésen esik át - már nem tartalmazza ezeket az élő tejsavbaktériumokat, így a kedvező hatások is elvesznek” – összegezte a kutatás eredményeit Tobias Olofsson, a kutatás egyik szerzője.

A felfedezést különösen a fejlődő országokban lehet hasznosítani, ahol a nyers méz a lakosság nagy részének rendelkezésére áll, de a nyugati országokban – ahol az antibiotikum rezisztens baktériumfajok száma egyre növekszik – szintén jól alkalmazható lenne.

Webáruház készítés